Design, kunst og kunsthåndværk med indhold og historie

Johannes Larsen Dådyr træsnit på japanparpir

3.000,00 kr.
Varenummer: 3014

Dådyr med gevir i mørk bøgeskov. Træsnit trykt på japanpapir. Signeret med blyant Johannes Larsen 23. Meget fin stand uden pletter eller skjolde. Ny indrammet med syrefrit pap. Lysmål 36 cm x 32 cm. Rammemål 50 cm X 50 cm.

i 1923 var Johannes Larsen sammen med Anton Friis i gang med bogværket De Danskes Øer hvor de sejlede rundt til alle de danske øer hvor Anton Friis indsamlede fortællinger og Johannes Larsen stod for illustrationerne. De foretog deres rejser i en ombygget fiskerbåd "Rylen" som idag stadig er hjemmehørende i Kerteminde og stadig sejler ud på togter med kunstnere.

Johannes Larsen behøvede dog ikke at rejse langt for at finde dådyr til sit træsnit. På den lille ø Romsø lidt nord for Kerteminde er der en stor bestand af dådyr som stammer tilbage fra 1200-tallet hvor de blev sat ud for at kongen kunne jage dem der.

Antal
1
Tilføj til kurv
Priser er inkl. moms

Johannes Larsen (1867-1961) var den centrale skikkelse i "Fynbomalerne" og det blomstrende, kunstneriske miljø, der udviklede sig omkring Kerteminde i starten af 1900-tallet. Hans naturskildringer, med vægten lagt på fugle, er på en gang rå og livsbekræftende og har gjort ham til en af de mest populære danske kunstnere. En popularitet som startede tidligt og stadig er høj. Især hans mange grafiske arbejder har bidraget til at han er blevet folkeeje men også de store oliebilleder som hænger rundt om på næsten alle landets kunstmuser vækker stadig begejstring.

Johannes Larsen boede hele sit liv i Kerteminde hvor hans hjem i dag er omdannet til et museum som altid er et besøg værd.